Economy for the Common Good zoals voorgesteld door Christian Felber is al een gevestigde waarde in Duitsland, Oostenrijk en Spanje en spreidt zich verder uit naar Italië, Nederland, Groot-Brittannië, Zuid-Amerika, de Verenigde Staten … en naar België. ECG staat voor een economisch model waarin het algemeen welzijn het uiteindelijke doel is. ECG helpt bedrijven, organisaties en overheden om die positieve bijdrage aan de samenleving
zichtbaar te maken. Dat doen we met behulp van een Gemene Goed Balans die de impact van de organisatie bij haar stakeholders laat zien aan de hand van vier kernwaarden.

Onze Waarden

Sociale Rechtvaardigheid

Democratische Participatie

Menselijke Waardigheid

Duurzaamheid

Wat kan jij doen?

Schrijf je hieronder in en word lid van onze vereniging als particulier: 

Jaarlijks lidgeld 60€
Voordeeltarief    30€
Jongerentarief    5€

Je wordt lid door te storten op
BE34 5230 8096 7490 (Ecogood Belgium)
met jouw telefoon/email in de referentie,
zodat we je kunnen bereiken.

Lid of niet, volg één van onze workshops om meer te weten te komen over de werking van ECG en wat wij kunnen betekenen voor u of uw bedrijf. (Momenteel bieden we nog geen workshops aan voor particulieren maar laat weten als je hier interesse in hebt)

Voor de meeste bedrijven is een peer-to-peer groep de eenvoudigste manier om de common good balance sheet op te stellen. Schrijf je hiernaast in en wij sturen je extra informatie en laten weten als de volgende peer groep in België aan de slag gaat. 

Vul je email in als je graag op de hoogte blijft en onze nieuwsbrief ontvangt:

Duid alles aan dat je interesseert