BBP & Welzijn

Het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling van de UGent, het departement Omgeving, OIKOS en The Shift nodigden Christian Felber op 6 maart 2018 uit in België.  In de voormiddag werden workshops gehouden.

Bij het verduidelijken waarom we behoefte kunnen hebben aan een ‘Economy for the Common Good’, argumenteert Christian Felber dat het interessant zou zijn om het succes van onze economie niet af te meten aan het Bruto Binnenlands Product:

Arne Daneels, Vlaams Ambtenaar van Departement Omgeving, wist op te merken dat een recente studie van ons Federaal Planbureau aantoont dat het BBP alvast geen goede maat is voor het welzijn van de Belgen:

De vernoemde studie kan je hier downloaden.

Foto’s van de workshops zijn hier te bekijken.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *