Festival van de Gelijkheid: verslag

Copyright: Jan Lietaer

 Het bezoek van Christian Felber in België was kort, maar gewapend met bak- en vouwfiets slaagde hij er in om op drie evenementen aanwezig te zijn én een interview te geven… 

Om te starten schoof hij aan bij Rethinking Economics en het local chapter Gent om na te denken over de toekomst van de opleiding economie. Zoals uit zijn eerdere boeken al bleek, is opvoeding één van de belangrijkste elementen voor een goed-werkende democratie. In zijn komende boek gaat hij daar nog verder op in. De overlap in ideeën tussen ECG en Rethinking Economics bleek groot.  Een verhaal waar nog een staartje aan komt.

En dan vlug naar Triodos Bank, in dezelfde stad waar 25 jaar geleden Triodos België boven de doopvont werd gehouden. Er kan dus één en ander veranderen over een generatie, ik ben benieuwd naar de volgende 25 jaar. Het publiek luistert met smaak naar de uiteenzetting van Felber, waarna chef Wetenschap Filip van den Abeele zijn vragen ook scherp beantwoord mocht zien. We leren dat één van de eerste Duitse bedrijven met een Common Good Balans in Katowice tijdens de klimaatweek een prijs heeft ontvangen. Een medewerker van Triodos was alvast positief verrast over hoe ver ECG al stond. Maar nu bliksemsnel naar de volgende boeking!

In het grootste auditorium van de Universiteit Gent maakt Guy Standing zijn opwachting om in debat te gaan met Felber. Er blijken bijzonder weinig verschilpunten te zijn. Opmerkelijk was dat Felber het precariaat van Standing onmiddellijk wist uit te breiden naar de groep van mensen met geld, maar met geestelijke armoede. Het publiek in Gent zag dat het goed was en ging met een hoofd vol nieuwe ideeën naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *